Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Αίγυπτος: «Αναζητείται ο υποκινητής της περιφρόνησης της χριστιανικής θρησκείας»


Οκτώβριος 28, 2022. Ελλάδα.

  

Ο εισαγγελέας στην Αίγυπτο, Χαμάντα ελ Σαούι, διέταξε να ερευνηθούν επειγόντως τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποδίδονται στον αποκαλούμενο «Αιγύπτιο Πρίγκιπα», που περιέχουν περιφρόνηση για τη χριστιανική θρησκεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι η διεύθυνση παρακολούθησης των δημοσιευμάτων και βίντεο κλιπ μέσω διαφόρων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης από πολλούς λογαριασμούς εμφανίζεται ένα πρόσωπο με το όνομα «Ο Αιγύπτιος Πρίγκιπας».

 

Οι δημοσιεύσεις και τα αποσπάσματα περιελάμβαναν, σύμφωνα με τη δήλωση, τη διάπραξη πολλών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της θρησκείας για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών με σκοπό να προκαλέσει εξέγερση και περιφρόνηση της ουράνιας χριστιανικής θρησκείας, τη χριστιανική αδελφότητα και να βλάψει την εθνική ενότητα του έθνους.

 

 «Η διοίκηση ετοίμασε μια λεπτομερή αναφορά των αποσπασμάτων που κυκλοφόρησαν σε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επιφύλαξε τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτά τα αποσπάσματα κατά του δράστη αυτών των εγκλημάτων».

 

Με την προσκόμιση της κατάθεσης στον Εισαγγελέα, διέταξε τη λήψη κατεπειγόντων ανακριτικών μέτρων για το συμβάν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μονάδα Παρακολούθησης του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Αιγύπτου παρακολουθεί όλα τα επίμαχα ζητήματα μέσω των πλατφορμών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την καταδίωξη και τον έλεγχο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr