Τουρκία: Σε εξέλιξη η άσκηση επιστράτευσης του τουρκικού στρατού βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης


Οκτώβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Συνεχίζεται η άσκηση «Επιστράτευση αστραπή 2022» που  διεξάγεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή που δραστηριοποιείται η 65η ΜηχανοποιημένηΤαξιαρχία Πεζικού του Συνταγματάρχη Nuri Pamir, στην περιοχή Λουλέμπουργκάζ της επαρχίας Κιρκλαρελί, βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Εντάσσεται στο πλαίσιο των ασκήσεων επιστράτευσης της σειράς ασκήσεων «Yildirim» (Αστραπή) προκειμένου να δοκιμαστεί η προετοιμασία κινητοποίησης σε ορισμένους περιόδους.


Η άσκηση διεξάγεται από τις 3 έως τις 14 Οκτωβρίου 2022.

Πρακτικά, σε περίπτωση επιστράτευσης σε πόλεμο, διασφαλίζονται όλες οι δυνάμεις και οι πόροι του κράτους οι οποίες μεταφέρονται από την ειρήνη σε επιστράτευση και πόλεμο με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί η γρήγορη μετάβαση σε πρόσωπα και στρατιωτικό προσωπικό σε αγαθά και υπηρεσίες  δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία και το καταστατικό της κινητοποίησης  με την υλοποίηση των υποχρεώσεων στο πλαίσιο των αρχών, όπως σημειώνεται.

Στην άσκηση «Yıldırım-2022 Seferberlik», που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή μελών του Τύπου κλήθηκαν ιδιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, επίσης, 220 έφεδροι από διάφορες επαρχίες της Τουρκίας τοποθετήθηκαν σε σκηνές που έστησε η Επαρχιακή Διεύθυνση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) και έλαβαν κάποια εκπαίδευση.


sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr