Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

«Σκανδαλώδης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Μαντίλα», λένε οι Τούρκοι


Οκτώβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , εκδίκασε την υπόθεση σχετικά με τη γυναίκα που της απαγορεύτηκε η πρακτική εξάσκηση στο Βέλγιο λόγω της μαντίλας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η  Λ. Φ. έκανε αίτηση για πρακτική εξάσκηση σε εταιρεία που διαχειρίζεται κοινωνικές κατοικίες, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε λόγω της μαντίλας.

Της ανακοινώθηκε ότι «δεν επιτρέπεται να φοράτε σκουφάκια, καπέλα ή μαντίλα στα γραφεία», η γυναίκα, που απορρίφθηκε από την πρακτική εξάσκηση στην εταιρεία, κατέφυγε για το θέμα στο δικαστήριο το 2018.

«Σκανδαλώδης απόφαση του Δικαστηρίου!»

Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «στις χώρες της ΕΕ, οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους να φορούν μαντίλα» .

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ένας εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζομένους του να φορούν μαντίλα, εάν η πολιτική ουδετερότητας κατοχυρώνεται στην εργατική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα τα δύο μεγάλα κόμματα στην Τουρκία, έχουν ανοίξει το ζήτημα της καθιέρωσης της μαντίλας στη δημόσια ζωή της χώρας.

Dogru Haber, Son Haber,

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr