Φασιστική πορεία στην Ιταλία: Χιλιάδες υποστηρικτές του Μουσολίνι έψαλλαν και τραγούδησαν προς τιμήν του


Οκτώβριος 30, 2022. Ελλάδα.

 

Αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές του φασισμού, ντυμένοι στα μαύρα, έψαλλαν και τραγούδησαν προς τιμήν του πρώην Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σήμερα καθώς περπατούσαν στην κρύπτη του στη γενέτειρα του, Πρεντάπια,  για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την πορεία του Μουσολίνι στη Ρώμη και το πραξικόπημα που οδήγησε σε δύο δεκαετίες φασιστής εξουσίας…

Φέτος, συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 υποστηρικτές του Μουσολίνι, περισσότεροι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, και περπάτησαν μέχρι το νεκροταφείο στην Πρεντάπια.

Οι διοργανωτές προειδοποίησαν τους συμμετέχοντες, που έφτασαν από τη Ρώμη, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ, να μην χρησιμοποιήσουν τον «ρωμαϊκό χαιρετισμό» που χρησιμοποιούσαν οι φασίστες και ότι, σε περίπτωση που το έκαναν, απειλούνταν με ποινική δίωξη.

Ωστόσο, κάποιοι δεν αντιστάθηκαν όταν το πλήθος σταμάτησε μπροστά στο νεκροταφείο όπου ήταν θαμμένος ο Μουσολίνι για να προσευχηθεί και τους υποδέχτηκαν οι δισέγγονές του.

Όταν έφτασαν στο νεκροταφείο, περίμεναν στην ουρά για να μπουν στην κρύπτη του Μουσολίνι.


Όλοι έλαβαν μια κάρτα μνήμης, την οποία υπέγραφαν οι δισέγγονες του Μουσολίνι και μια φωτογραφία του φασίστα δικτάτορα στην οποία κρατάει το χέρι του, με ένα δερμάτινο γάντι, ψηλά στον αέρα ως ένδειξη του «ρωμαϊκού χαιρετισμού».

Η κάρτα γράφει: «Η ιστορία θα αποδείξει ότι έχω δίκιο», αναφέρει το AP.

 

Από την άλλη, οι πολέμιοι του φασισμού πραγματοποίησαν πορεία στην Πρεντάπια την Παρασκευή για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και να εμποδίσουν τους φασίστες να παρελάσουν στην επέτειο της πορείας του Μουσολίνι στη Ρώμη.

 

Στις 28 Οκτωβρίου 1922, τα Μαύρα Πουκάμισα μπήκαν στη Ρώμη και ξεκίνησαν ένα πραξικόπημα που κορυφώθηκε δύο ημέρες αργότερα, όταν ο Ιταλός βασιλιάς έδωσε στον Μουσολίνι εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr