Τουρκία: Γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση κατά Κούρδων στο Χακάρι


Οκτώβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή 688 στελεχών της Στρατοχωροφυλακής ξεκίνησε στο Χακάρι γιγαντιαία επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών στην επαρχία αυτή.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφονται τα εξής:

«Η επιχείρηση ξεκίνησε με σκοπό να αφαιρέσει την τρομοκρατική οργάνωση PKK από την ατζέντα της χώρας και να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες που θεωρείται ότι βρίσκονται σε καταφύγια στην περιοχή .

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Χωροφυλακής της Επαρχίας Χακάρι. Συμμετέχουν 688 στελέχη της Στρατοχωροφυλακής και 43 επιχειρησιακές ομάδες που αποτελούνται από ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Καταδρομών Χωροφυλακής (JOPER), Ειδικών Επιχειρήσεων Χωροφυλακής (JÖH), Καταδρομών Χωροφυλακής και Φρουρά Ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις «Eren Abluka Φθινόπωρο-Χειμώνας-5», που πραγματοποιούνται για την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα, συνεχίζονται με επιτυχία, με την υποστήριξη του λαού μας, πιστά και αποφασιστικά, όπως σημειώνεται.

Yeni Şafak

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr