Ρώσος αντιπολιτευόμενος: Η Ρωσία βλέπει τη Βουλγαρία ως «δούρειο ίππο» στο ΝΑΤΟ

 


«Ο αντιπολιτευόμενος Γκενάντι Γκούντκοφ είπε στη BNT: Ο Πούτιν θέλει να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στη Βουλγαρία για την επιρροή του»

Οκτώβριος 11, 2022. Ελλάδα.

 «Ο Πούτιν θέλει να δημιουργήσει προγεφύρωμα στη Βουλγαρία, γι' αυτό σας εμπλέκουν στην έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας», δήλωσε  ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Γκενάντι Γκούντκοφ.

Ο Γκούντκοφ ήταν συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και βουλευτής στην Κρατική Δούμα. Σήμερα δεν ζει στη Ρωσία. Διώκεται για τη δράση του στην αντιπολίτευση.

Πιστεύει ότι η εμπλοκή του ονόματος της Βουλγαρίας στον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας δεν είναι τυχαία.

«Βλέπουν τη Βουλγαρία ως ζώνη επιρροής τους, κάτι σαν «δούρειο ίππο» στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο αντιπολιτευόμενος και πρώην συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Στο πρόγραμμα «Ο κόσμος και Εμείς» στη Βουλγαρική Τηλεόραση , ο Γκούντκοφ εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την αναφορά της Βουλγαρίας σε σχέση με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας:

 «Ο Πούτιν πιστεύει ότι πρέπει να αποκαταστήσει την επιρροή του στη Βουλγαρία και να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για την επιρροή του εδώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανατίναξη της γέφυρας ήταν πρόκληση  από τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

«Ο Πούτιν μετατράπηκε σε τρομοκράτη και μετέτρεψε τη χώρα του σε τρομοκρατικό κράτος και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πρόκληση των υπηρεσιών», τόνισε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr