Το ΥΠΑΜ της Ρωσίας δημοσίευσε βίντεο με επιθέσεις drones καμικάζι εναντίον του ουκρανικού στρατού


Οκτώβριος 14, 2022. Ελλάδα.

 

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε νέα πλάνα από επιθέσεις με drone καμικάζι εναντίον ουκρανικών στρατευμάτων, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στον «άξονα Nikolayev-Krivoy Rog», είπε ο στρατός, αναφερόμενος προφανώς στη μάχη που συνεχίζεται στη νέα ρωσική περιοχή Χέρσον, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να απομακρύνουν τον ρωσικό στρατό από τις θέσεις τους.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τον στρατό την Πέμπτη και περιλαμβάνει πλάνα που καταγράφηκαν από drones καμικάζι και UAV επιτήρησης που παρατηρούσαν τα χτυπήματα.

Το βίντεο δείχνει απευθείας χτυπήματα σε ουκρανικά άρματα μάχης, αυτοπροωθούμενα πυροβόλα, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο αυτοκίνητο HMMWV και ένα πολιτικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται από μια ομάδα στρατιωτών.

 «Ως αποτέλεσμα της χρήσης των UAVs, καταστράφηκαν πολλά άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβολικά και τροχοφόρα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμήθευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Αν και ο στρατός δεν κατονόμασε τα UAV που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων, τα πλάνα δείχνουν ότι ήταν μια αναβαθμισμένη έκδοση ενός drone καμικάζι Lancet. 

Αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της εταιρείας Kalashnikov, Zala Aero, το drone συσκευάζει μια κεφαλή 5 κιλών και μπορεί να μείνει στον αέρα για πάνω από μία ώρα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση του Lancet, το αναβαθμισμένο drone έχει μεγαλύτερα μπροστινά και μικρότερα φτερά ουράς, ενώ το πρώτο είχε δύο συμμετρικά φτερά σε σχήμα Χ, σημειώνει το ιρανικό δημοσίευμα.

tasnimnews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr