Ρωσία: Κρατικό βραβείο σε ναύτη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που εντόπισε τα επιθετικά drones στη Σεβαστούπολη


Οκτώβριος 30, 2022. Ελλάδα.

 

Ο σηματοδότης του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε το drone κατά την τρομοκρατική επίθεση στα ύδατα της Σεβαστούπολης, τιμήθηκε με κρατικό βραβείο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο 'ραδιοτηλεγράφος' της μονάδας μάχης επικοινωνίας του περιπολικού πλοίου Ladny του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύτης Αρτέμ Ζιλτσόφ, ενεργώντας ως σηματοδότης στο καθήκον στο σταθμό εναέριας επιτήρησης, τη νύχτα στις 29 Οκτωβρίου, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ένα άγνωστο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα που κινείται προς την είσοδο του λιμανιού κατά μήκος του κόλπου της Σεβαστούπολης», αναφέρει το RIA Novosti .

Σημειώνεται ότι ο σηματοδότης ανέφερε στον αξιωματικό παρακολούθησης για το drone, το οποίο κατέστησε δυνατή «την καταστροφή του μη επανδρωμένου οχήματος με πυρά από τα όπλα του πλοίου».

Σημείωσαν ότι ο ναύτης Αρτέμ Ζιλτσόφ παρουσιάστηκε από την διοίκηση για ένα κρατικό βραβείο.

Σημειώνεται ότι το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών πλοίων στη Σεβαστούπολη, η Ρωσία  αναστέλλει τη  συμμετοχή στην εφαρμογή συμφωνιών για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια.

Το πρωί του Σαββάτου, τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας  απέκρουσαν  επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια και επιφανειακά οχήματα στον κόλπο της Σεβαστούπολης. 

Ο ουκρανικός στρατός  σχεδίαζε να καταστρέψει πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σε μια  επίθεση διήρκεσε αρκετές ώρες.

Η εφημερίδα Vzglyad έγραψε  για το πώς κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση των ουκρανικών drones και ότι εκείνη την ώρα ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone Global Hawk πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr