Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

«Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία»


Νοέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Καμισλί.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια ομάδα μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ χρησιμοποιώντας χημικά όπλα σύμφωνα με αναφορές.

Αυτή είναι μία από τις πολλές αναφορές για τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία.

Την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι του Κυβερνείου Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία – κυρίως Κούρδοι – βγήκαν στους δρόμους της πόλης Καμισλί για να καταδικάσουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία.

Το PKK, το οποίο περιλαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πολεμά την Τουρκία για περίπου τέσσερις δεκαετίες με τον υποτιθέμενο στόχο να κερδίσει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Όταν η Τουρκία και οι συνδεδεμένες φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), εισέβαλαν στις περιοχές Σερεκανίγιε (Ras al-Ain) και Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία το 2019, κατηγορήθηκε για χρήση χημικών όπλων τότε.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την τουρκική χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων κατά των Κούρδων, είτε στη βόρεια Συρία είτε στο βόρειο Ιράκ.

Ζήτησαν από τους διεθνείς οργανισμούς να αποτρέψουν τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της βορειοανατολικής Συρίας και των μαχητών του PKK στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ιράκ, του Ιράν και της Τουρκίας. 

North Press Agency

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr