Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Περισσότεροι από 15 χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία – ICMP


«Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια, κρατούνται στη Ρωσία, ζωντανοί και χωρισμένοι από τα μέλη της οικογένειάς τους»

Νοέμβριος 25, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ο διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ICMP), Μάθιου Χόλιντεϊ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η τηλεοπτική υπηρεσία ειδήσεων της χώρας.

Όπως σημειώνεται,  προς το παρόν είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια, κρατήθηκαν στη Ρωσία, χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους ή πέθαναν και θάφτηκαν σε αυτοσχέδιους τάφους.

Σύμφωνα με τον Χόλιντεϊ, ο αριθμός των 15.000 είναι συντηρητικός, δεδομένου ότι μόνο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

«Οι αριθμοί είναι τεράστιοι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι τεράστια», είπε ο διευθυντής της επιτροπής.

Πιστεύει ότι η διαδικασία διερεύνησης υποθέσεων αγνοουμένων στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για χρόνια, ακόμη και μετά την παύση των εχθροπραξιών.

«Το κύριο πράγμα τώρα είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ταυτοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Η συντριπτική πλειονότητα των αγνοουμένων και των νεκρών είναι θύματα εγκλημάτων πολέμου, επομένως οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Χόλιντεϊ.

Σε προηγούμενη έκθεση είχε αναφερθεί ότι 236 παιδιά θεωρούνται αγνοούμενα από την αρχή της ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr