Η Τουρκία ξύπνησε με σεισμό 6 ρίχτερ


Νοέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία ξύπνησε με σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή Γκιόλιακα του Ντούζτσε [Düzce] στις 04.08. Σε πολλές πόλεις, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. 

Μεγάλο πανικό προκάλεσε ο σεισμός ο οποίος σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Kandilli  ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Sozcu «Σύμφωνα με τις ανιχνεύσεις που έγιναν από τις κάμερες ασφαλείας διαφόρων καταστημάτων στο Düzce, ο σεισμός διήρκεσε 43-45 δευτερόλεπτα».


Στις 04.30 τοπική ώρα σημειώθηκε μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη συνοικία Τσιλιμλί  του Ντούζτσε.

Ο σεισμός με επίκεντρο το Ντούζτσε έγινε αισθητός σε ευρεία περιοχή μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το Μπολού, τη Σακάρια, την Άγκυρα, το Κοτζαέλι , την Κουτάχια, το Μπιλετζίκ, την Προύσα , το Ζονγκουλντάκ, το Καραμπούκ, το Μπαρτίν και τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Προεδρία Διαχείρισης Σεισμών και Πρώτης Ανάγκης -AFAD στις 07:47, μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκαν 74 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 4,3.

Η AFAD ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 07.47 αναφέρθηκε ότι  τραυματίστηκαν 46 άτομα, 37 στο Ντούζτσε, 1 στην Κωνσταντινούπολη, 6 στο Ζονγκουλντάκ, 1 στη Σακάρια και 1 στο Μπουλού.


Ο κυβερνήτης του Μπουλού,  Ερκάν Κιλίτς ανακοίνωσε ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη μετά τον σεισμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε: «Η λεκάνη ενός τραυματία έσπασε πηδώντας στο Μπολού. Δεν υπάρχει απειλητική για τη ζωή κατάσταση, αλλά υπάρχει ένας απειλητικός για τη ζωή τραυματισμός των τραυματιών στο Ντούζτσε» , είπε.

Επίσης, μια 63χρονη γυναίκα που πανικοβλήθηκε την ώρα του σεισμού στο Ντούζτσε πέθανε μετά από ανακοπή καρδιάς.


Πανικός δημιουργήθηκε με τις φήμες δημιουργίας τσουνάμι στην περιοχή του Ντούζτσε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr