Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί τρομοκρατική επίθεση την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη


Νοέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ χαρακτήρισε  ως τρομοκρατική ενέργεια την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον ίδιο, διευκρινίζονται οι υπεύθυνοι για τη διάπραξή της.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο Istiklal στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε έξι νεκρούς. 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι μίλησε αργότερα για 81 θύματα και σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας θεωρούν την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ως τρομοκρατική επίθεση την οποία διέπραξε γυναίκα.



«Αυτό θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια. Η τρομοκρατική οργάνωση (υπεύθυνη για την έκρηξη) θα προσδιοριστεί ως αποτέλεσμα της έρευνας. Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία εκτός από θραύσματα που βρέθηκαν στο σημείο. Πολλές αβάσιμες ειδήσεις κυκλοφορούν στο κοινωνικά δίκτυα σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Είναι πολύ χρήσιμο να μην βασιζόμαστε σε αβάσιμες ειδήσεις που διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα», δήλωσε ο Μποζντάγ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

ahaber.com.tr, sozcu.com.tr,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr