Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Η Ελλάδα λέει η κυβέρνηση Ντμπέιμπα σφετερίζεται την εξουσία και εκμεταλλεύεται τους πόρους της Λιβύης


«Ελλάδα: Η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα σφετερίζεται την εξουσία και εκμεταλλεύεται τους πόρους της Λιβύης», έχει τίτλο το δημοσίευμα.

Νοέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει τις συμφωνίες και αυτή είναι η θέση και των Ηνωμένων Εθνών, γράφει η λιβυκή Αλ Ουατάν.

Ο Δένδιας πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η κυβέρνηση Ντμπέιμπα έχει περιορισμένη εντολή που δεν την εξουσιοδοτεί να υπογράψει τις συμφωνίες και η Ελλάδα έχει εργαστεί για να υιοθετήσουν τα Ηνωμένα Έθνη θέση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει τις συμφωνίες.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση Ντμπέιμπα δεν λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις για εκλογές, σφετερίζεται την εξουσία, εκμεταλλεύεται τους πόρους της Λιβύης και υπογράφει επίσης συμφωνίες με τους Τούρκους, και η σιωπή σε όλα αυτά δεν είναι δυνατή.

Ανέφερε ότι η σχέση της χώρας του με τη Λιβύη θα παραμείνει ως έχει, και θα προσπαθήσει να διατηρήσει μια ισχυρή σχέση με την ανατολική Λιβύη, και συνεπώς και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία δίνει δύναμη στη θέση της Ελλάδας ενάντια στη σύναψη παράνομων συνθηκών με τους Τούρκους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr