Ο ρωσικός στρατός άφησε τα ραντάρ του S-400 στη Χερσώνα- λάφυρο στη Δύση


Σταθμός ραντάρ 48Ya6-K1 Podlet K1 στο Χέρσον

Νοέμβριος 15, 2022. Ελλάδα.

 

Ο ρωσικός στρατός άφησε πίσω του το ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 σε μια βάση στη Χερσώνα, το οποίο δίνει την ευκαιρία τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση να το μελετήσουν και ίσως να αναπτύξουν τεχνολογία για να το εμποδίσουν.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τη βάση για να αποθηκεύσουν στρατιωτικό εξοπλισμό και η βάση συνέχισε να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των Ουκρανών.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν κατεστραμμένο σταθμό ραντάρ Podlet-E (48YA6-K1E) να λειτουργεί με τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ουκρανία ενδέχεται να μελετήσει όλα τα στοιχεία αυτού του σταθμού ραντάρ.

Το ρωσικό τρισδιάστατο ραντάρ Podlet-K1 θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και καλύτερα συστήματα παρακολούθησης που ειδικεύονται στην ανίχνευση εναέριων στόχων που πετούν σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη.

Το συγκρότημα αναπτύχθηκε από την εταιρεία αεράμυνας Almaz-Antey. Το 2009 δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο και οι δοκιμές του πρωτοτύπου ραντάρ ξεκίνησαν το 2010.

Οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεράμυνας παρέλαβαν το ραντάρ Podlet-K1 το 2015.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr