Βούτσιτς: Στόχος είναι να διώξουν για πάντα τους «ανυπάκουους» Σέρβους από το Κόσοβο


Δεκέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα ότι ακόμη και αν η κατάσταση στο Κόσοβο ηρεμήσει, κάτι νέο θα συμβεί σε 15 ή 30 ημέρες, επειδή στόχος της Πρίστινα είναι να διώξει τη Σερβία από το Κοσσυφοπέδιο για πάντα, καθώς και τον «ανυπάκουο σερβικό λαό». 

Μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο Πατριάρχη Porfirij είπε ότι γι' αυτό συμβαίνει η ποινικοποίηση των Σέρβων.

«Γεωπολιτική πίεση»

«Δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης, καθώς και του γεγονότος ότι θέλουν να μας σπάσουν (απομονώσουν) και να μας σπάσουν λόγω της κατάστασης με τη Ρωσία και την Ουκρανία, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γιατί μιλάμε με κάποιον που δεν θέλει να ακούσει κανένα επιχείρημα», είπε ο Βούτσιτς και προέτρεψε στην Πρίστινα να μην συλλαμβάνει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστοί.

Ο Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι η χθεσινή απαγόρευση εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια του πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  μιλάει καλύτερα για τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι αυτοί είναι εν μέρει από το καθεστώς στην Πρίστινα και εν μέρει η διεθνής κοινότητα.

Ο Βούτσιτς, μετά τη συνάντηση με τον πατριάρχη, είπε ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνομιλία, καθώς και τη σημερινή συνομιλία, ενημέρωσε τον πατριάρχη για τη συνολική κατάσταση από διάφορες πλευρές - πολιτική, αλλά και ασφάλεια.

«Η χθεσινή απαγόρευση εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια από τις αρχές της Πρίστινα του πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας και η αποτροπή του να πάει στο ιερό μας, μου φαίνεται ότι μιλάει καλύτερα για αυτούς που την οργάνωσαν, και αυτό είναι μόνο εν μέρει το καθεστώς στην Πρίστινα, γιατί αρκούσε μόνο να δούμε τις ανακοινώσεις εκείνων που μας διαβεβαίωναν όλη μέρα ότι θα αντιδρούσαν λυσσαλέα», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Αλβανών στην Πρίστινα και μέρος της διεθνούς κοινότητας ζητούν την εκδίωξη των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο γιατί μόνο έτσι βλέπουν λύση στο πρόβλημα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr