Σκόπια: Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για διαφθορά


Δεκέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ταμπάνοβτσε στο συνοριακό πέρασμα της Βόρειας Μακεδονίας προς τη Σερβία, ο αναπληρωτής του και δέκα ακόμη μέλη του προσωπικού του σταθμού, συνελήφθησαν για φερόμενη δωροδοκία από αυτοκινητιστές για να διευκολυνθεί η διέλευση τους, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Τρίτη.

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και σημαντική προϋπόθεση για την προώθηση της προσπάθειας ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι δρούσαν οργανωμένα για περισσότερα από δύο χρόνια, φέροντας ότι έπαιρναν μετρητά και δώρα από άτομα που ήθελαν να παρακάμψουν τις κανονικές διαδικασίες για να περάσουν στη Σερβία.



Κατά τη διάρκεια μιας σειράς επιδρομών στο αστυνομικό τμήμα και στα σπίτια των αξιωματικών, η αστυνομία κατέσχεσε ισοδύναμο περίπου 16.500 ευρώ σε διάφορες αξίες και άλλα αντικείμενα.

Εάν δικαστούν και καταδικαστούν, οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την επιτυχία της προσπάθειάς της, και έχει επισημανθεί από τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι ως βασική προτεραιότητα.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr