Η Τουρκία δωρίζει στην Αλβανία ψηφιακό εξοπλισμό για τις κυβερνοεπιθέσεις


Δεκέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η Τουρκία ενισχύει για άλλη μια φορά την υποδομή της Αλβανίας, προσφέροντας τώρα ηλεκτρονική βοήθεια για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων από τις οποίες πλήττεται η χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπλέντι Τσούτσι  δέχθηκε σήμερα τον αρχηγό της τουρκικής αστυνομίας,  Μεχμέτ Ακτάς, ο οποίος βρίσκεται στην αλβανική πρωτεύουσα μαζί με υψηλή αντιπροσωπεία για να παραδώσει εξοπλισμό ψηφιακής υποδομής στην Αλβανική Αστυνομία.

«Αυτή η γενναιόδωρη δωρεά είναι μια άμεση απάντηση της Τουρκίας στο αίτημα που υποβάλαμε για βοήθεια για την ανάκτηση των συστημάτων που επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση. 

Τον ευχαρίστησα εκ μέρους της κυβέρνησης όχι μόνο για την ετοιμότητα που έδειξε σε αυτή την υπόθεση, αλλά για όλη τη συνεχή υποστήριξη που έχει δώσει η Τουρκία στην Αλβανία για την Κρατική Αστυνομία», αναφέρει  στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλβανός αξιωματούχος.

Η συνεργασία με την Τουρκική Αστυνομία είναι άμεση και επαγγελματική και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την αύξηση των ικανοτήτων των δομών της αλβανικής αστυνομίας, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, καθώς και τις απειλές στον τομέα των υποδομών ζωτικής σημασίας, σημειώνουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr