Υπουργός Άμυνας Αλβανίας: «Δεν υπάρχει ασφάλεια 100% στις αποταμιεύσεις στις τράπεζες»


Δεκέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε δύο τράπεζες δεύτερου επιπέδου στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έχουν ανησυχήσει τους πολίτες για την ασφάλεια των χρημάτων τους, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σήμερα, εάν γνωρίζει για αυτές τις επιθέσεις.

Ο Πελέσι τόνισε ότι «κανείς, κανένας θεσμός, είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός, δεν είναι 100% ασφαλής».

«Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι όχι μόνο σε κυβερνητικά συστήματα αλλά και σε ιδιωτικά. Κανένας ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας δεν αποκλείεται από την έκθεση σε αυτές τις επιθέσεις, οι ιδιωτικοί φορείς θα πρέπει επίσης να επενδύσουν περισσότερα, συνειδητοποιώντας ότι η ασφάλεια σήμερα είναι σημαντική», είπε ο Πελέσι.

 Ο Υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι – σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  είπε:

«Δεν είναι το αρμόδιο υπουργείο, αλλά δεν θέλω να αποφύγω την ερώτηση, μπορώ να επιβεβαιώσω και να πω αυτό που είναι γνωστό, ότι κανένας φορέας, είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός, δεν έχει 100% ασφάλεια».

«Οι κυβερνοεπιθέσεις πετυχαίνουν λόγω του ανθρώπινου παράγοντα, εάν είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ανοίγουμε στα email μας, θα είμαστε πιο ασφαλείς», επεσήμανε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr