Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης "απειλεί" την Αίγυπτο με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο για την ΑΟΖ


Δεκέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης απέρριψε την απόφαση της αιγυπτιακής προεδρίας για μονομερή οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με την Al Jazeera Arabic.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι άδικη και παραβιάζει τα λιβυκά χωρικά ύδατα, επίσης παραβιάζει τις αρχές καλής πίστης, διότι παραβιάζει αυτό που η Αίγυπτος ισχυρίζεται σε όλα τα φόρουμ ότι σέβεται τη λιβυκή κυριαρχία.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης προέτρεψε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει διμερείς συνομιλίες για τα θαλάσσια σύνορα με τρόπο που να εγγυάται τα συμφέροντα των δύο χωρών και την αρχή της ισότητας.

Η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντμπέιμπα σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρεται στην απόρριψη της απόφασης του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να οριοθετήσει τα δυτικά σύνορα της Αιγύπτου στη Μεσόγειο και απειλεί να παραπέμψει τη διαφορά στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr