Η «Roketsan» ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση του πρώτου τουρκικού υπερηχητικού πυραύλου


Δεκέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας «Roketsan» ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε, για πρώτη φορά, από το drone «Bayraktar Akinci», έναν υπερηχητικό πύραυλο, ο οποίος χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, σημειώνει η «Αραβική Άμυνα».

Την Παρασκευή, η τουρκική εταιρεία που επιβλέπει το έργο δημοσίευσε στο Twitter σκηνές από την εκτόξευση του πυραύλου TRG-230-iHA.

Η Roketsan είπε ότι η εκτόξευση από το drone Akinci, που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία Baykar, είναι η πρώτη του είδους της και ότι ο πύραυλος χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του.

«Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τα όρια με τις εθνικές μας μηχανολογικές ικανότητες», ανέφερε η εταιρεία.


وΟ ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu, επικαλούμενος πηγές που γνωρίζουν τη δοκιμή, είπε ότι το drone εκτόξευσε τον πύραυλο TRG-230-iHA από ύψος 25.000 ποδιών.

Το αποτελεσματικό βεληνεκές του πυραύλου κυμαίνεται μεταξύ 20 και 150 χιλιομέτρων και είναι ικανό να χτυπήσει τους στόχους του με υψηλή ακρίβεια και είναι ο πρώτος τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος που είναι υπερηχητικός που εκτοξεύεται από αέρος.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr