Συρία: Ερωτήματα για την ισχνή παρουσία των ρωσικών δυνάμεων βόρεια του Χαλεπίου


Δεκέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία αύξησε τις δυνάμεις της στην περιοχή Σεχμπά στο βόρειο Χαλέπι.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές πεδίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχτισαν ένα στρατιωτικό σημείο στο χωριό  Χεζουάν και ύψωσαν τη σημαία τους.


Η Μόσχα έστειλε επίσης ορισμένες δυνάμεις και βαρύ οπλισμό στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στο χωριό Κίφιν κοντά στις σιιτικές πόλεις Νουμπούλ και Ζεχρά.

Αυτή η κίνηση της Ρωσίας στη Σεχμπά έρχεται σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί με επίθεση κατά της περιοχής.


Ο ακτιβιστής Egid Roj είπε στη Φωνή της Αμερικής ότι η Ρωσία έστειλε ένα κανόνι και μερικά πυρομαχικά στην περιοχή.

«Αυτές οι δυνάμεις που έχει φέρει η Ρωσία στην περιοχή δεν επαρκούν για να απαντήσουν σε μια τουρκική επίθεση εναντίον της Σεχμπά, επομένως η αποστολή αυτής της δύναμης έχει διαφορετικούς στόχους.  Μπορεί να σχετίζεται με την προετοιμασία της Ρωσίας και του καθεστώτος για μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ, ειδικά μετά το πέρασμα της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα στην περιοχή του Αφρίν.

Ο ακτιβιστής Egid Roj
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός του συριακού καθεστώτος σταθμεύει στην περιοχή Σεχμπά μαζί με τις Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν, οι οποίες συνορεύουν με περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των ενόπλων δυνάμεών της.

Ο Roj, σχετικά με τον χάρτη κατανομής των ρωσικών και ιρανικών δυνάμεων σε εκείνη την περιοχή, λέει ότι υπάρχουν 4 ρωσικές βάσεις σε αυτήν την περιοχή και οι ιρανικές δυνάμεις έχουν μια βάση μεταξύ των χωριών Bene και Derjamal και έχει πολλά σημεία άμυνας.

Ο Roj θεωρεί αδύναμη τη θέση της Ρωσίας και του Ιράν απέναντι στις πρόσφατες επιθέσεις της Τουρκίας και υπενθυμίζει ότι μερικά από τα τουρκικά κανόνια έπεσαν γύρω από τις αποθήκες τους.

«Αυτές είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις στην περιοχή. Παρόλο που δεν υπήρξε αλλαγή στην κατανομή τους στο έδαφος, δεν αντέδρασαν στις τουρκικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς.

Ο Roj ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 6.000 κανονιές και πύραυλοι που έπληξαν την περιοχή σε 10 ημέρες επιθέσεων σκότωσαν 25 στρατιώτες του συριακού καθεστώτος και τραυμάτισαν άλλους 30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι στοχεύουν την περιοχή Σεχμπά και ιδιαίτερα την πόλη Ταλ Ριφάατ ως στόχο της χερσαίας επίθεσης δίπλα στην Μανμπίτζ  και το Κομπάνι.


Denge Amerika

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr