Spiegel: Οι ρωσικές δυνάμεις σε επιφυλακή στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία


Δεκέμβριος 1, 2022, Ελλάδα.

Μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των Κούρδων στη Συρία από τον τουρκικό στρατό, η Άγκυρα απείλησε με χερσαία επίθεση στα βόρεια της γειτονικής της χώρας. Η Ρωσία φαίνεται ότι αντιδρά και αυξάνει την παρουσία της κοντά στα τουρκικά σύνορα, γράφει ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Spiegel.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή ελέγχεται από Κούρδους μαχητές και κυβερνητικούς στρατιώτες της Συρίας.

Κάτοικοι της πόλης Ταλ Ριφάατ, βόρεια του Χαλεπίου, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στην πόλη. Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια των συνόρων με την Τουρκία.

 Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ρωσία ενισχύει επίσης τα στρατεύματά της σε μια κοντινή αεροπορική βάση και στη συνοριακή πόλη Κομπάνι. Οι πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα.

 

Νέα ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Οι νέες αυτές κινήσεις είναι επακόλουθο των τουρκικών στρατιωτικών επιθέσεων σε εκατοντάδες κουρδικούς στόχους στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ από τις 20 Νοεμβρίου. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε πρόσφατα για χερσαία επίθεση.

Οι ρωσικές ενισχύσεις θα μπορούσαν να είναι μια προσπάθεια «να σταματήσει ή να καθυστερήσει η τουρκική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

 Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη στήσει οδοφράγματα.

Spiegel

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr