Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Λιβύη: Σε ομαδικό τάφο στη Σύρτη εντοπίστηκαν 18 σοροί αγνοουμένων


Ιανουάριος 1, 2023. Ελλάδα.

Η Γενική Αρχή Έρευνας και Ταυτοποίησης Αγνοουμένων ανακοίνωσε την εκταφή 18 αγνώστων σορών από την περιοχή Σαμπάα στη Σύρτη.

Η Επιτροπή ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι έλαβε ειδοποίηση από το Γραφείο Μερικής Εισαγγελίας της Σύρτης, έτσι μια ομάδα από το τμήμα αναζήτησης λειψάνων της Επιτροπής πήγε στην περιοχή Σαμπάα την περασμένη εβδομάδα για να εργαστεί για την εκταφή και την ανάκτηση των σορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  κατά την εκταφή εντοπίστηκαν 18 σοροί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα της Σύρτης, ενώ οι εξειδικευμένες ομάδες της Αρχής πήραν δείγματα οστών αφού τα παρουσίασαν στην ιατροδικαστική και τα δείγματα μεταφέρθηκαν στο εργαστήρια της Αρχής για ανάλυση.

Στις 6 Νοεμβρίου στην περιοχή της Ταρχούνα είχε εντοπιστεί κι άλλος ομαδικός τάφος με 6 λείψανα αγνώστων τα οποία μεταφέρθηκαν και αυτά για ανάλυση. Άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας των εμφύλιων διαμαχών.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr