Αίγυπτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο αστυνομικών στην Ισμαηλία

κλικ την εικόνα και δες στο Twitter


Ιανουάριος 1, 2023. Ελλάδα.

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Ισμαηλία  στη δυτική όχθη της διώρυγας του Σουέζ της Αιγύπτου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί.


Η εξτρεμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση αργά το Σάββατο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

 Η επίθεση – σύμφωνα με την αραβική ‘Μέση Ανατολή’ - σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν ένοπλοι μαχητές άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας στην Ισμαηλία. Τουλάχιστον 12 άτομα, κυρίως στρατεύσιμοι, τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρεις αστυνομικοί και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, σύμφωνα με ένα έγγραφο καταμέτρησης του νοσοκομείου.

 Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός al-Qahera News ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν από τους δράστες.

 Η Αίγυπτος εδώ και χρόνια πολεμά το ISIS στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Οι τρομοκράτες έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις στο Σινά και αλλού στη χώρα με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας, τη χριστιανική μειονότητα και όσους κατηγορούν ότι συνεργάζονται με τον στρατό και την αστυνομία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr