Η Πολωνία καλεί για επιστράτευση 200 χιλιάδες εφέδρους


Ιανουάριος 6, 2023. Ελλάδα.

Κλήση για επιστράτευση έχουν λάβει τουλάχιστον 200 χιλιάδες έφεδροι οι οποίοι θα περάσουν υποχρεωτικά από εκπαίδευση σε στρατόπεδα της χώρας.

Αυτό ανέφερε η Τζουστίνα Μπαλίκ, εκπρόσωπος του Κεντρικού Στρατιωτικού Κέντρου Στρατολόγησης (CWCR), σε συνέντευξή της στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε στρατόπεδα εκπαίδευσης για 200.000 ενεργούς εφέδρους», τόνισε η Μπαλίκ.

Είπε ότι θα είναι κυρίως έφεδροι που έχουν ήδη λάβει τη σχετική κλήση επιστράτευσης.

 Επιπλέον, η επιστράτευση θα περιλαμβάνει  και μια μικρή ομάδα έως 3.000 εφέδρων που δεν έχουν τη σχετική στρατιωτική εμπειρία, αλλά έχουν ελκυστικά προσόντα για το στρατό, σύμφωνα με αυτήν, είναι γιατροί, κτηνίατροι, ειδικοί πληροφορικής, μεταφραστές, οδηγοί, ηλεκτρολόγοι.

Η παθητική εφεδρεία των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει όλα τα άτομα κάτω των 55 ετών που αναγνωρίζονται ως ικανά για υπηρεσία, έχουν βασική εκπαίδευση και στρατιωτική ειδικότητα. Η ενεργή εφεδρεία αποτελείται από πρώην στρατιωτικούς που περνούν από ένα διήμερο boot camp κάθε τρεις μήνες.

Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούνται σήμερα από 164.000 στρατιώτες. Η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική. Οι πολωνικές αρχές σχεδιάζουν να αυξήσουν το μέγεθος του στρατού σε 300.000 με επιταχυνόμενο ρυθμό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr