Αραβικά ΜΜΕ αναφέρονται στις τουρκικές απειλές προς την Ελλάδα

«Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχολιάζει τις προκλήσεις της Ελλάδας», γράφει το ιρακινό δίκτυο Al Sumaria    

Ιανουάριος 6, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι ελληνικές «προβοκάτσιες» δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση από την Άγκυρα, γράφουν αρκετά αραβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυρίως τουρκικά δημοσιεύματα.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλέστηκε τον Ακάρ ότι η Τουρκία «δεν παρενοχλεί ούτε προκαλεί την Ελλάδα», όπως σημειώνεται.

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς ότι κατασκευάζουν συστηματικά προκλήσεις και κρίσεις με την Τουρκία για να καλύψουν την ανικανότητά τους, όπως  χαρακτηριστικά είπε.

Τους τελευταίους μήνες, η διαμάχη κλιμακώθηκε ξανά μεταξύ των δύο χωρών για τα θαλάσσια σύνορα και τα χωρικά ύδατα. Σε απειλητικές δηλώσεις κινήθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»


«Τούρκος υπουργός Άμυνας: Οι προκλήσεις της Ελλάδας δεν θα μείνουν αναπάντητες», γράφει το διεθνές αραβικό μέσο που εδρεύει στο Ντουμπάι, Al Arabiya


Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ότι η χώρα του θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις της, σχολιάζοντας τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς στα νησιά του Αιγαίου στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά»

Είπε επίσης ότι η ελληνική κυριαρχία στα νησιά θα ήταν αμφισβητήσιμη εάν η Αθήνα συνεχίσει να τα εξοπλίζει.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι θα κινηθεί κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η Τουρκία μπορεί να έρθει ξαφνικά μια νύχτα».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr