Διάσημος μπασκεμπολίστας κηρύχθηκε από την Τουρκία καταζητούμενος με αμοιβή 500 χιλιάδες δολάρια


Ιανουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Η Τουρκία επέβαλε αμοιβή 500.000 δολαρίων στον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, ο οποίος αποκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας «δικτάτορα» και «Χίτλερ του αιώνα μας».

«Ο τρομοκράτης Ενές Καντέρ καταζητείται και προσφέρεται αμοιβή 500.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του», αναφέρουν οι τουρκικές αρχές για τον 30χρονο ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιζε στους Μπόστον Σέλτικς στο ΝΒΑ.

«Δεν είμαι ο μόνος», δήλωσε ο Καντέρ, «Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης».

Ο Καντέρ έχει επανειλημμένα επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας τον «δικτάτορα» ή «Χίτλερ του αιώνα μας». 

Σχολίασε την ανακοίνωση για την επιβράβευση που δίνει το κράτος σε άτομα που έχουν πληροφορίες για αυτόν.

 «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να παίζεται η ζωή μου. Αν σκοτωθώ στο εγγύς μέλλον, υπεύθυνο θα είναι το καθεστώς Ερντογάν. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί ηγέτες σιωπούν και προσπαθούν διπλωματικά να αντιμετωπίσουν αυτές τις δικτατορίες;», είπε ο μπασκετμπολίστας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr