Πρωθυπουργός Κοσόβου: Στα οδοφράγματα υπήρχαν παραστρατιωτικές οργανώσεις Σερβίας και Ρωσίας


Ιανουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλπίν Κούρτι δήλωσε ότι οι άνθρωποι που στέκονταν στα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τη Σερβία και ότι ανάμεσά τους υπήρχαν επίσης μασκοφόροι με τα σημάδια της «Βόρειας Ταξιαρχίας», της «Ομάδας Wagner» και των «Λύκων της Νύχτας». 

Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που το μαρτυρούν και αναφέρει ότι έχουν ήδη σταλεί στην εισαγγελία, σύμφωνα με την Gazeta Express.

«Άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τη Σερβία για να καθοδηγήσουν τα οδοφράγματα. Έχουμε στοιχεία ότι είναι μασκοφόροι με τα σημάδια της ρωσικής πολιτοφυλακής Wagner, των «Λύκων της Νύχτας» και της λεγόμενης «Βόρειας Ταξιαρχίας», δήλωσε ο Κούρτι στην ολλανδική εφημερίδα NRC.

Πρόσθεσε ότι το κράτος δικαίου θα πρέπει να καθιερωθεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. 

Ο Κούρτι μίλησε επίσης για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

«Αν δεν ήταν το ΝΑΤΟ, οι Σέρβοι θα μας είχαν ξανασφάξει», είπε.

Εκτός από το λαθρεμπόριο και το έγκλημα, ο Κούρτι είπε ότι ο προϋπολογισμός του Κοσσυφοπεδίου επηρεάζεται περισσότερο από το γεγονός ότι κανείς στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου δεν πληρώνει για ηλεκτρισμό.

«Αιμορραγούμε οικονομικά εξαιτίας αυτού. Δώσαμε άδεια στην εταιρεία ηλεκτρισμού τους και κάναμε συμφωνία τον Ιούνιο για να το επιλύσουμε, αλλά δεν εφαρμόζεται. Οι αυταρχικοί βλέπουν τη γενναιοδωρία μας ως αδυναμία», πρόσθεσε ο Κούρτι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr