Βούλγαρος Ευρωβουλευτής στα Σκόπια: «Ένα έθνος δύο κράτη» - «Μυσία, Θράκη, Μακεδονία!»


Ιανουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής Άνγκελ Τζαμπάσκι, γνωστός για τις προκλήσεις κατά του λαού της Βόρειας Μακεδονίας και την αμφισβήτηση ιστορικών γεγονότων, δεν έχασε ευκαιρία στα Σκόπια να χρησιμοποιήσει τον εορτασμό με την ευκαιρία της 95ης επετείου από τον θάνατο της επαναστάτριας Μάρα Μπούνεβα (σημείωση: ήταν μέλος της ΕΜΕΟ –«Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης- VMRO») για να στείλει εθνικιστικά μηνύματα.


«Συγκεντρωνόμαστε στην Προκυμαία του Βαρδάρη για να δείξουμε σεβασμό στη μεγάλη Βουλγάρα Μάρα Μπούνεβα και να δείξουμε συμπαράσταση στους Βούλγαρους αδελφούς στη Μακεδονία.

 Βούλγαροι από διάφορα μέρη και οργανώσεις παρευρίσκονται εδώ, αλλά μαζί θέλουμε να πούμε πολύ ξεκάθαρα στις κυβερνώντες σερβικές πολιτικές ελίτ να εγκαταλείψουν τους Βούλγαρους της Μακεδονίας. Να μην συνεχιστεί η πολιτική της γενοκτονίας κατά των Βουλγάρων που διέταξε η Κομιντέρν.

 Αδέρφια Βούλγαροι στη Μακεδονία, εμείς οι Βούλγαροι από τη Βουλγαρία είμαστε η πλάτη και το στήριγμά σας, δεν θα σας αφήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δεχτεί bullying όπως κι αν νιώθει. 


Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ξένου πολιτισμικού-ιστορικού και πολιτικού μοντέλου στους Βούλγαρους της Μακεδονίας. Αιώνια δόξα στη Μάρα Μπούνεβα και αιώνια δόξα σε όλους τους Βούλγαρους ήρωες - είπε ο Τζαμπάσκι και κάλεσε περίπου 500 παρευρισκόμενους να γονατίσουν και να αποδώσουν σεβασμό στην Μπούνεβα.

Μετά από αυτά τα μηνύματα, ο Τζαμπάσκι έγραψε:

 «Ένα έθνος! Δύο κράτη!» στο σχόλιο του βίντεο οι Βούλγαροι στη μέση των Σκοπίων φωνάζουν «Μυσία, Θράκη, Μακεδονία!» παραπέμποντας στον χάρτη της Μεγάλης Βουλγαρίας και την ενοποίηση των τριών γεωγραφικών περιοχών που οι Βούλγαροι θεωρούν ότι είναι δικές τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, δεν αντέδρασε στα προηγούμενα μηνύματα που έστειλε στον μακεδονικό λαό ο Τζαμπάσκι. 

Ο Οσμάνι έστειλε μόνο ένα προφορικό σημείωμα όταν ο Τζαμπάσκι ανέφερε τους σημερινούς πολιτικούς, ως Σέρβους, στην εθνικιστική του ρητορική. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr