Σκόπια: Νότα διαμαρτυρίας προς τη Βουλγαρία για τη «φιέστα’ του Βούλγαρου ευρωβουλευτή


Ιανουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Νότα διαμαρτυρίας απέστειλε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας προς τη Βουλγαρία για τις ενέργειες του Βούλγαρου ευρωβουλευτή Άνγκελ Τζαμπάσκι και το σόου που έστησε στα Σκόπια, επισημαίνοντας ότι αυτές απειλούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σχετικά με το σόου με αφορμή της  95ης επετείου από τον θάνατο της επαναστάτριας Μάρα Μπούνεβα, προέβη σε δηλώσεις ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη ζητήσει από την επίσημη Σόφια να αποστασιοποιηθεί από ανάρμοστες δηλώσεις που πληγώνουν τα αισθήματα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας και βλάπτουν σοβαρά τις προσπάθειες προώθησης των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών».

Πολιτικοί του περιθωρίου…

Ο Κοβάτσεφσκι χαρακτήρισε τον Βούλγαρο ευρωβουλευτή, Άνγκελ Τζαμπάσκι ως περιθωριακό πολιτικό.

«Αν και είναι πολιτικοί του περιθωρίου, οι δηλώσεις τους προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία μας. Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος, να προκαλέσουν και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας να συνεχίσουν στο πνεύμα της συνεργασίας και να διατηρήσουν ένα θετικό πνεύμα στις διμερείς σχέσεις», είπε ο Κοβάτσεφσκι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος κάθε πολιτικού του περιθωρίου είναι να γίνει δημοφιλής μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, αλλά αυτοί δεν είναι δημοφιλείς ούτε στη χώρα τους», είπε χαρακτηριστικά αφού το κόμμα από το οποίο προέρχεται απέτυχε να εισέλθει στο βουλγαρικό κοινοβούλιο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr