Νέο πλήγμα στη Γαλλία.. Η Αυστραλία αντικαθιστά τα ελικόπτερα Ταϊπάν με αμερικανικά


Ιανουάριος 18, 2023. Ελλάδα.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εγκαταλείψει τον στόλο της γαλλικής κατασκευής στρατιωτικών ελικοπτέρων Taipan και επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 40 αμερικανικών ελικοπτέρων «Black Hawk».

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Ρίτσαρντ Μάρλες, ο οποίος είναι μέρος μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης που εξελέγη πέρυσι, δήλωσε ότι τα γαλλικά ελικόπτερα Taipan θα αντικατασταθούν από αμερικανικής κατασκευής Black Hawks.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι αυτή η απόφαση «δεν θα βλάψει την επιδιορθωμένη σχέση της Αυστραλίας με τη Γαλλία», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα υπάρξει καμία διαταραχή στις σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε ότι «τα έξοδα συντήρησης των γαλλικών ελικοπτέρων ήταν ακριβά», εξηγώντας, «Παλεύουμε πολλά χρόνια με τα ελικόπτερα της Ταϊπάν όσον αφορά τη συντήρηση και την απόκτηση ανταλλακτικών».

Συνέχισε, «Δεν πήραμε τις ώρες πτήσης που χρειαζόμασταν από την Ταϊπάν. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα είναι εφικτό με τα Black Hawks», όπως σημειώνει η ‘Αραβική Άμυνα’.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr