Το Κουβέιτ αγοράζει τουρκικά drones «Bayraktar»


Ιανουάριος 18, 2023. Ελλάδα.

Το Υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ υπέγραψε σύμβαση με την τουρκική εταιρεία «Baykar» για την αγορά οπλισμένων drones «Bayraktar TB2».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η σύμβαση εξαγωγής 370 εκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη στις αρχές του 2023, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των drones που θα αγοραστούν.

Η Baykar δήλωσε επίσης ότι αυτή είναι η πρώτη εξαγωγική σύμβαση του είδους της για το έτος και ότι αυτή τη στιγμή εξάγει αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε 28 χώρες, με τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις drone να αγγίζουν τα 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ είχε προηγουμένως δοκιμάσει το αεροσκάφος «Bayraktar TB2» σε θερμές και ξηρές καιρικές συνθήκες και ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχείς και έθεσε νέο ρεκόρ για τον αριθμό των ωρών πτήσης, που ανέρχεται σε 27 ώρες και 3 λεπτά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Και ο τουρκικός ιστότοπος SavunmasanayIST είχε αναφέρει προηγουμένως ότι το κράτος του Κουβέιτ ετοιμαζόταν να υπογράψει συμφωνία για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Κατάρ ήταν η πρώτη χώρα του Κόλπου που ζήτησε την αγορά αεροσκαφών «Bayraktar TB2», σταθμών ελέγχου εδάφους και συστήματος προσομοίωσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «DIMDEX» που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα τον Μάρτιο του 2018.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr