Ο επικεφαλής της CIA είχε μυστική συνάντηση με τον Ζελένσκι



Ιανουάριος 20, 2023. Ελλάδα.

Ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Μπερνς είχε συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπου συζήτησαν τα βήματα που μπορεί να κάνει η Ρωσία σε στρατιωτικές ενέργειες, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post , επικαλούμενη πηγές.

Στην εμπιστευτική συνάντηση, ο Μπερνς είπε στον Ζελένσκι για τις «υποθέσεις του σχετικά με τα στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Washington Post

Μαζί με τον Ζελένσκι, συζήτησαν το ερώτημα για πόσο καιρό μπορεί το Κίεβο να βασίζεται στη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση στο πλαίσιο της πτώσης του επιπέδου υποστήριξης προς την Ουκρανία μεταξύ των Αμερικανών…

Ο διευθυντής της CIA παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή θα είναι πιο δύσκολο για βοήθεια στο Κίεβο, όπως σημειώνεται.

  Ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Kevin McCarthy, προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου έτους ότι οι συνάδελφοί του δεν θα επιτρέψουν στην Ουάσιγκτον να παρέχει απεριόριστη και αδικαιολόγητη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το άρθρο σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Μπερνς «τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των γεγονότων στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή».

 

Η Washington Post τονίζει ότι η επίσκεψη του διευθυντή της CIA πραγματοποιήθηκε «σε μια κρίσιμη στιγμή» στην οποία το Κίεβο «εκφράζει ανησυχία για τη συνέχιση της βοήθειας των ΗΠΑ».

Έτσι, σύμφωνα με τους συνομιλητές της εφημερίδας, οι ουκρανικές αρχές είναι λιγότερο σίγουρες για τις προοπτικές αποδοχής από το αμερικανικό Κογκρέσο του επόμενου πακέτου βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι πολλοί συντηρητικοί στο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ θέλουν να μειώσουν τις αμερικανικές δαπάνες, ιδιαίτερα τα δισεκατομμύρια δολάρια που αποστέλλονται στην Ουκρανία.

 

Διεθνής επικαιρότητα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr