Τουρκία: Τελειώνει το αεροδρόμιο Τσουκούροβα με ειδικό στέγαστρο για UAV και επιθετικά drones


Ιανουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Το περιφερειακό αεροδρόμιο Τσουκούροβα στην περιοχή Ταρσού της Μερσίνας, στη νότια Τουρκία, έφθασε στο τέλος της κατασκευής του, γράφουν τοπικά δημοσιεύματα.

Το χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελείται από 36 τεράστια κτήρια και το σημαντικό είναι – όπως αναφέρεται- θα υπάρχει σε αυτό μια ξεχωριστή ενότητα για UAV και επιθετικά drones. Το αεροδρόμιο αναμένεται να γίνει κέντρο εμπορίου στη Μέση Ανατολή.


Κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην Τουρκία ως προς την έκτασή του, μετά από αυτό της Κωνσταντινούπολης και το Εσένμπογκα της Άγκυρας. Στο αεροδρόμιο μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν αεροσκάφη όλων των μεγεθών.

Υπολογίζεται ότι 12 εκατομμύρια επιβάτες θα μετακινούνται ετησίως. Οι διεθνείς πτήσεις, ειδικά φορτίου, είναι πιο σημαντικές από τις πτήσεις εσωτερικού. Είναι κυρίως σημαντικό  για τις εξαγωγές εσπεριδοειδών και λαχανικών στη Μόσχα, μια πτήση δύο ωρών, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr