Συνάντηση Μπασάγκα με Χαλίφα Χαφτάρ - συζήτησαν για την στρατιωτική και ένοπλη παρουσία στη Λιβύη


Φωτό από τη συνάντηση Χαφτάρ με Μπασάγκα στη Βεγγάζη, 4 Φεβρουαρίου 2023

Φεβρουάριος 4, 2023. Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δημοσιοποίησε το κύριο θέμα της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της,  Φατί Μπασάγκα, και του Διοικητή των Γενικών Δυνάμεων, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στη Βεγγάζη σήμερα, Σάββατο.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τη στρατιωτική και ένοπλη παρουσία στο λιβυκό έδαφος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης», όπως εξήγησε σε δήλωση στη σελίδα της στο Facebook.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χαφτάρ στη Βεγγάζη, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας για θέματα Υπουργικού Συμβουλίου, Μουχάμεντ Φαρχάτ, και του Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Διοικητή, αντιστράτηγο Χαΐρι αλ Ταμίνι.

Την περασμένη Τρίτη, ο Χαφτάρ συζήτησε με τον Γερμανό πρεσβευτή στη Λιβύη, Μίχαελ Ουνμάχτ, την πολιτική κατάσταση και τον τρόπο εξόδου από την τρέχουσα κρίση, καθώς και μια συμφωνία υποστήριξης των προσπαθειών του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Λιβύη, Αμπντουλάχ Μπατίλι.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr