Σλαβο-‘μακεδονική ’ διασπορά: ‘Να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα’



Φεβρουάριος 28, 2011.

Η «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά»/ «United Macedonian Diaspora», -παραπλανητική ονομασία των Σλάβων της Βαρντάρσκας- έβγαλε ανακοίνωση στην οποία «εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για τον τρόπο που η κυβέρνηση των Σκοπίων διαχειρίζεται την «διαφωνία του ονόματος» (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο κείμενο) με την Ελλάδα καθώς και τα παιχνίδια της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να χειραγωγήσουν  τις δημοκρατικές διαδικασίες των κομμάτων.
«Η κυβέρνηση (σ.σ. του Γκρούεφσκι) προκάλεσε τεράστια ζημιά στην εικόνα της ‘Μακεδονίας’ και κατάφερε να ανακινήσει τα πολιτικά φρονήματα στην Ελλάδα αποδεχόμενη ένα νέο όνομα στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση προσφέρει ψεύτικες ελπίδες για να ενισχύσει τις απόψεις της, στην πρόθεσή της για την νέα ονομασία και να συμφιλιώσει, τάχα, τους πολίτες με ένα δημοψήφισμα για το νέο όνομα», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της UMD, Στόγιαν Νικόλοφ.


( σ.σ. Ο Σλάβος πρόεδρος της ένωσης αυτής αναφέρεται στην αποδοχή του Γκρούεφσκι στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», όπως δημοσιεύσαμε: ‘Sitel’: Ο Δρούτσας αρνήθηκε συνάντηση με Μιλοσόσκι)

Η UMD ανησυχεί, επίσης, για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα άκρως σημαντικά εθνικά θέματα και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της πΓΔΜ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής, “η UMD αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα  και τα συμφέροντα όλων των «Μακεδόνων» ανά τον κόσμο είτε πρόκειται για εκείνους που μένουν στην πατρίδα, είτε για εκείνους που ζουν στο εξωτερικό”.
«Η UMD υπενθυμίζει στην κυβέρνηση της πΓΔΜ, ότι κανένας δεν έχει εντολή να διαπραγματεύεται για το όνομα της χώρας, την ταυτότητα των κατοίκων και τη γλώσσα. Η UMD είναι πεπεισμένη ότι έχει κάνει πολλές περιττές παραχωρήσεις και πρέπει να τελειώνει αυτή η επιβλαβής διαδικασία, μια και για πάντα».
Επιπρόσθετα η Σλαβική Ένωση  που αυτοαποκαλείται ‘μακεδονική’, προτρέπει  την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο- όπου μέσου αυτού να οικοδομήσει ένα δημοκρατικό διάλογο όπου μέσα από αυτόν να εκφραστούν οι τυχόν δυσαρέσκειες των οπαδών της.
--
Τίτλος: «ОМД: Прекин на преговорите за името и враќање на опозицијата во Собранието»
Δημοσίευση: Sitel, 28.2.2011.