Σαμαράς προς Γκρούεφσκι: «Δεν έχετε πολιτική βούληση»…



Σεπτέμβριος 23, 2012.

Αθήνα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέρριψε εγγράφως τα αιτήματα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως γράφει η ελληνική δεξιά (десничарски) εφημερίδα «Δημοκρατία».



Με τίτλο « Σαμαράς προς Γκρούεφσκι: ¨Συμμορφωθείτε επιτέλους για να μιλήσουμε» στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα δημοσιεύει μέρος της αλληλογραφίας μεταξύ Σαμαρά και Γκρούεφσκι.

Στην επιστολή του ο Σαμαράς απορρίπτει αιτήματα για συναντήσεις με τον Γκρούεφσκι, επικρίνει έντονα την πολιτική των Σκοπίων και αρνείται τις κατηγορίες ότι η Ελλάδα παρεμποδίζει  την ευρωπαϊκή πορεία της  πΓΔΜ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Επιπρόσθετα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται στις ανεπιτυχείς συναντήσεις του Σλάβου πρωθυπουργού με παλαιότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και τονίζει ότι η αποτυχία των συναντήσεων αυτών, οφείλεται στην απουσία πολιτικής βούλησης από μέρους της ηγεσίας των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr