Τέσσερα δις δολάρια δίνει το Ιράκ για ρωσικά όπλα




Οκτώβριος 10, 2012.

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό του, Νούρι αλ Μαλίκι ο οποίος του έδωσε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βαγδάτη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η Μόσχα τιμά τη φιλία με τον ιρακινό λαό.


«Παρά τα δραματικά γεγονότα του περασμένου έτους, διατηρούμε επαφές σε όλο και υψηλότερο επίπεδο και είμαι βέβαιος  ότι αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της φιλίας, της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράκ», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Προθυμοποιήθηκε να συζητήσουν τις προοπτικές των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς χωρίς καμία εξαίρεση από την ενέργεια ως τα ζητήματα ανθρωπιστικής συνεργασίας, αναφέρει σχετικά η ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

Άξονες προτεραιοτήτων παραμένουν μέχρι σήμερα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καθώς και ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Βαγδάτη ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της παραγωγής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων και κατασκευής νέων ενεργειακών εγκαταστάσεων.

Το ενδιαφέρον της ιρακινής πλευράς κλίνει στη συνεχή συνεργασία και στον στρατιωτικό τομέα.

Φέτος επισκέφθηκαν τη Ρωσία αρκετές αντιπροσωπείες ιρακινών εμπειρογνωμόνων. Πληροφορήθηκαν για τα μοντέλα του σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού που παράγονται  στη Ρωσία και υπεγράφησαν μια σειρά από συμβάσεις ύψους άνω των 4,2 δις δολάρια, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr