Σκόπια: «Πάλι πήραμε σύσταση, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ»



«Να συμφωνήσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα»

Οκτώβριος 10, 2012.

Σκόπια.

Είναι η τέταρτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας κάνει συστάσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα Σκόπια δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα πίσω από τις θύρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Επίτροπος της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ανακοινώνοντας την έκθεση προόδου για τα Σκόπια.

«Πρέπει να δείξουμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική είναι πραγματική. Βασικά στοιχεία είναι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και η συμφωνία σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα βοηθήσει στη δημιουργία των συνθηκών για την εξεύρεση μιας λύσης.

»Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας προσχώρησης», δήλωσε ο Φούλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr