Υπηρεσιακή Κυβέρνηση στη Βουλγαρία



Ο Βούλγαρος πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα στο  βουλγαρικό έθνος

Μάρτιος 12, 2013.

Στις 15 Μαρτίου θα διορισθεί από το Βούλγαρο πρόεδρο η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα  σε εκλογές την 12η Μαΐου τρέχοντος έτους.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ απηύθυνε μήνυμα στο βουλγαρικό έθνος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:


«Η Βουλγαρία από αύριο για τρίτη φορά στη δημοκρατική της ιστορία θα κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σε δύσκολες στιγμές αναλαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχει στόχο να ανακουφίσει το έθνος και να τον οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την πολιτική κρίση. Σήμερα μετά από 23 χρόνια μετάβασης στη Δημοκρατία, πολλοί Βούλγαροι αισθάνονται απογοητευμένοι από την οικονομική συγκυρία και την έλλειψη δικαιοσύνης. Ο λαός περιμένει αποτελέσματα. Η λύση θα δοθεί με την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλγαρία μας έδειξαν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Ο λαός ζήτησε δικαιοσύνη και περισσότερο έλεγχο στους πολιτικούς. Ο λαός απέδειξε ότι διακατέχεται από υψηλό βαθμό δημοκρατικού πολιτισμού. Τώρα είναι σειρά των πολιτικών να εργαστούν  για αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του λαού και να του παράσχουν την πρόοδο».

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας επεσήμανε ακόμη ότι την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα απαρτίζουν άτομα τα οποία δεν επιλέχθηκαν με «κομματικά χρώματα», αλλά για να οδηγήσουν με ομαλότητα τη χώρα στις εκλογές.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr