Αλβανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει αμνηστία σε χίλιους φυλακισμένους


Δεκέμβριος 25, 2013.

Τίρανα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου «Περί παροχής Αμνηστίας», από το οποίο προβλέπετα να επωφεληθούν περίπου χίλιοι έγκλειστοι των αλβανικών φυλακών, ενώ 250 φυλακισμένοι θα ελευθερωθούν άμεσα.


Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο και στη συνέχεια την παραμονή πρωτοχρονιάς αναμένεται να ελευθερωθούν  οι φυλακισμένοι που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του.

Το νομοσχέδιο αποτελείται από επτά ενότητες, στις οποίες αναφέρονται τα κριτήρια για την αποφυλάκιση των κρατουμένων.

Ενώ υπάρχουν άρθρα στα οποία αναφέρεται ρητά ότι δεν εντάσσονται στον ευεργετικό νόμο «τα αδικήματα με υψηλό κοινωνικό κίνδυνο, όλοι οι καταδικασθέντες που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, όπως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα κατά της ζωής ή της υγείας».

Ειδική διάταξη προβλέπει την χάρη σε γυναίκες που στις 30 Νοεμβρίου του 2013 έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 55 ετών και για άνδρες οι οποίοι την ίδια ημερομηνία έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών ή εάν η φυλάκισή τους είναι έως 18 χρόνια ή μικρότερη, αναφέρει το δημοσίευμα.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr