Κριμαία: Κατελήφθησαν τα κτήρια του Κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου από ένοπλους


Στο κτήριο του Συμβουλίου των  Υπουργών της Κριμαίας, αναρτήθηκε η ρωσική σημαία

Φεβρουάριος 27, 2014.

Περίπου στις 05:50 της 27ης Φεβρουαρίου 2014, ο αντιπρόεδρος των βουλής των Τατάρων της Κριμαίας, Ρεφάτ Τσουμπάροφ, δήλωσε στο Facebook:

«Το ζήσαμε πριν από 20 λεπτά, το κτήριο του Βερχόβνα Ράντα  (βουλή) της Κριμαίας και το κτήριο του υπουργικού συμβουλίου, καταλήφθηκαν από ένοπλους άνδρες με στολή, αλλά ...χωρίς διακριτικά , δίχως να αναφέρουν μέχρι στιγμής τις απαιτήσεις τους»

Σύμφωνα με το BSNews, η πληροφορία είναι αληθινή. Στο κτήριο του Συμβουλίου των  Υπουργών της Κριμαίας, αναρτήθηκε η ρωσική σημαία.

Ο Ρεφάτ Τσουμπάροφ εξ ονόματος του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, ενθαρρύνει όλους τους κατοίκους, μετά την κατάληψη των δύο κτηρίων από άγνωστους ένοπλους, να παραμείνουν ήρεμοι και να μην κατέβουν στους δρόμους.

Αυτό δήλωσε ο Τσουμπάροφ σύμφωνα με το  Κέντρο Ερευνητικής  Δημοσιογραφίας.

« Τα δύο κτήρια της βουλής και του υπουργικού συμβουλίου της Κριμαίας καταλήφθηκαν από άγνωστους ένοπλους χωρίς διακριτικά, άρτια εκπαιδευμένους, με σύγχρονα όπλα.

 Καλώ όλους τους κατοίκους της Κριμαίας, να παραμείνουν ήρεμοι και να μην αντιδράσουν. Η ελευθέρωση των κατεχομένων κτηρίων, είναι στην ικανότητα των επαγγελματιών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου’, είπε ο Τσουμπάροφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr