Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ συλλαμβάνει δεκάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα
«Δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου είναι δολοφόνοι και τρομοκράτες» είπε ο Ισραηλινός  αξιωματούχος  του υπουργείου Άμυνας, Άμος Γκιλάντ

Ιούλιος 24, 2014.

Το Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε υπό κράτηση δεκάδες Παλαιστινίους κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, θεωρώντας τους «δολοφόνους και τρομοκράτες» και όχι αιχμαλώτους πολέμου.


«Χθες συνελήφθησαν περίπου 150 άνθρωποι στη Γάζα, ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μέχρι τώρα περίπου οι μισοί από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι πίσω στη Γάζα. Οι υπόλοιποι είναι υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξήθηκε την Πέμπτη και έφθασε στους 729, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γάζας.
Τουλάχιστον 32 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μαζί με τρεις πολίτες που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση των κατοίκων της Γάζας που κρατούνται στο Ισραήλ, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, Αμός Γκιλάντ δήλωσε:

«Αυτοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Είναι κρατούμενοι, δεν είναι άνθρωποι που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Πρόκειται για δολοφόνους και τρομοκράτες...».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr