Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για την αλλαγή της εξουσίας στη Συρία




Νοέμβριος 23, 2014.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αλλαγή της εξουσίας στη Συρία, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο την Voice of America.


Ο Μπάιντεν  είχε  συζήτηση με τον Ερντογάν πάνω από τέσσερις ώρες και υπήρχε ειλικρίνεια και αμεσότητα.

«Παρά το ότι η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα έχουν διαφορετικές θέσεις με τη στρατηγική για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’, εντούτοις οι δεσμοί μεταξύ των συμμάχων παραμένουν ισχυροί», τόνισε ο Μπάιντεν.

«Η συνεργασία μας παραμένει βαθιά και ακλόνητη, διατηρούμε πάντοτε τις σχέσεις μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε αντίθετοι σε δύσκολα θέματα», είπε ο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Ερντογάν, επιμένει ότι εάν οι ΗΠΑ θέλουν τη βοήθεια της Τουρκίας, πρέπει να μετατοπίσουν το επίκεντρο από την καταπολέμηση κατά των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, προς την κατεύθυνση της ανατροπής του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και καθόρισε την επίσκεψη του Μπάιντεν ως «πολύ σημαντική».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr