Ο Τούρκος επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ επισκέφθηκε τον τάφο του



Μετά απο 33 χρόνια ο Τούρκος επίδοξος δολοφόνος του Πάπα επισκέφθηκε το Βατικανό για να ζητήσει συγχώρεση

Δεκέμβριος 28, 2014.

Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο Τούρκος ένοπλος, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄ πριν από 33 χρόνια, επισκέφθηκε τον τάφο του Ποντίφηκα το Σάββατο και απόθεσε δέσμη λουλουδιών.


Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας του Βατικανό, εντόπισαν τον Τούρκο, τον οποίο συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην ιταλική αστυνομία.

Ο Αγκτσά κατάφερε να εισέλθει στην Ιταλία χωρίς βίζα και αναμένεται να απελαθεί στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ ταξίδευσε στην Ιταλία με αυτοκίνητο, περνώντας από τα σύνορα της Αυστρίας, χωρίς θεώρηση Σένγκεν, που απαιτείται για ταξίδια σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν και ο ίδιος δεν εξήγησε πως έφθασε στην Ιταλία, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Βατικανό επέτρεψε να επισκεφθεί τον τάφο του Πάπα.

Οι αρχές του Βατικανού άφησαν τον Αγκτσά να επισκεφθεί το τάφο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, αλλά δεν ικανοποίησαν το αίτημά του να δει τον Πάπα Φραγκίσκο.


  Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄επισκέφθηκε τον Αγκτσά στο κελί του και του έδωσε συγχώρεση το 1983

Ο Αγκτσά δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι έκανε το ταξίδι αυτό, μόνο και μόνο, για να αποθέσει λουλούδια στον τάφο του Πάπα, ο οποίος το 1983 τον επισκέφθηκε στο κελί του στις ιταλικές φυλακές  και του έδωσε συγχώρεση για την πράξη του.

Ο Αγκτσά είπε ότι «Ο Ιησούς Χριστός είναι φιλεύσπλαχνος» και ήθελε να παραστεί στην κηδεία του ‘αδελφού’ Πάπα, αλλά ήταν έγκλειστος στις φυλακές. Τώρα του δόθηκε η ευκαιρία με την επέτειο των 33 ετών από την απόπειρα της δολοφονίας του.

Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, πέρασε 19 χρόνια στις ιταλικές φυλακές για τους τέσσερις πυροβολισμούς του κατά του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄. Ο Ποντίφηκας επέζησε. Ο Αγκτσά αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή το 2000, μετά τη χάρη που δόθηκε από τον Ιταλό πρόεδρο και απελάθηκε στην Τουρκία, όπως γράφει η Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr