Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Τατζικιστάν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος




«Απειλές σε Αμερικανούς»



Μάιος 28, 2015.

Ο πρώην διοικητής των ομάδων ασφάλειας του Τατζικιστάν Γκουλμούροντ  Χαλίμοφ εγκατέλειψε τη χώρα του και εμφανίστηκε στις τάξεις του «ισλαμικού κράτους», γράφει η ρωσική ‘vzglyad’.


Η απόφασή του, όπως είπε σε μήνυμά του ήταν η διαφωνία με την πολιτική της ηγεσίας του Τατζικιστάν έναντι της χιτζάμπ (ισλαμικής μαντίλας) και την προσευχή στους δρόμους.

Ο Χαλίμοφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαφανίστηκε πριν από ένα μήνα και εμφανίστηκε τώρα στις τάξεις του ‘ισλαμικού κράτους’. Αυτό έγινε γνωστό από μήνυμά του σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Χαλίμοφ, γεννήθηκε το 1975. Υπηρέτησε στην προεδρική φρουρά του Τατζικιστάν. Το 1997 είχε εκπαιδευθεί στις ειδικές δυνάμεις της Μόσχας. Στη δεκαετία του 2000 σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπαιδεύθηκε από τις Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις σε προγράμματα του εκπαιδευτικού κέντρου Blackwater.

Γύρισε στο Τατζικιστάν πριν από τρία χρόνια. Τιμήθηκε με κρατικά βραβεία και είναι πατέρας οκτώ παιδιών.

Εναντιώθηκε με την απόφαση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων που είχαν απαγορεύσει  στις γυναίκες να φορούν δημόσια ισλαμική μαντίλα και να μην γονατίζουν στους δρόμους για προσευχή.

Στο βίντεο του προτρέπει τους Τατζέκους που εργάζονται στη Ρωσία  να έρθουν στο ισλαμικό κράτος για τζιχάντ και να πάψουν να είναι «σκλάβοι και άπιστοι».

Ο ίδιος απευθυνόμενους προς τους Αμερικανούς του αποκαλεί ‘γουρούνια’ και «τρία χρόνια ήμουν στην Αμερική, είδα πως εκπαιδεύουν για να σκοτώνουν μουσουλμάνους. Εμείς θα σας σκοτώσουμε μέσα στα σπίτια και τις πόλεις», είπε στο βίντεο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr