Οι Αμερικανοί στέλνουν ειδικές δυνάμεις στη Συρία για πρώτη φορά



Αρχείο

«Προφανώς πιεζόμενοι από τις ρωσικές επιτυχίες»

Οκτώβριος 30, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα αναπτύξουν στρατεύματα στη Συρία για πρώτη φορά,  με μια υποστηριχτική  αποστολή, που θα βοηθά και θα συμβουλεύει τις δυνάμεις των ανταρτών που αγωνίζονται κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, όπως το «Associated Press».


Κατά τις επόμενες ώρες ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή ενός μικρού αριθμού Αμερικανών στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων, σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε για «λιγότερους από 50 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων» που θα σταλούν στη Συρία.

Οι Αμερικανοί με τον εξοπλισμό που θα φέρουν θα βοηθήσουν τις εντόπιες κουρδικές και αραβικές δυνάμεις που μάχονται κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Η ανάπτυξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είναι η πιο σημαντική δραστηριότητα της στρατιωτικής εκστρατείας των ΗΠΑ κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και, προφανώς, υπάρχει μια επίσπευση της παρουσίας τους στο έδαφος μετά τις επιτυχίες της ρωσικής επέμβασης και της σχεδιαζόμενης ολικής επίθεσης κατά των τζιχαντιστών.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε να σταλούν επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ