Σκόπια: Ακυρώθηκαν ψευδείς ταυτότητες πολιτών που χρησιμοποιούνταν σε εκλογές



«Ακυρώθηκαν ταυτότητες που εκδόθηκαν για κακή χρήση ψήφου»

Ιούλιος 29, 2017. 09:00

Σκόπια.

Το υπουργείο Εσωτερικών ακύρωσε ταυτότητες ατόμων κατόπιν διαπίστωσης ότι είχαν εκδοθεί παράνομα, και χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (επί καθεστώτος Νίκολα Γκρούεφσκι για αλλοίωση των αποτελεσμάτων), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι.




Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις παράνομης έκδοσης των κρατικών αυτών εγγράφων καθώς και έγγραφα πολιτών για προσωρινή διαμονή στη χώρα ( πολίτες γειτονικών χωρών που  εισέρχονταν σε αυτήν μόνο για να ψηφίσουν).


Ο υπουργός εξήγησε ότι για να καθαρίσει πλήρως ο εκλογικός κατάλογος, θα πρέπει να αναζητηθούν συστηματικά λύσεις στη διασύνδεση των κρατικών υπηρεσιών με σκοπό την εξάλειψη του ανθρώπινου παράγοντα από τη διαχείριση αυτών  των εγγράφων  και συστημάτων.


Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής,  Αλεξάνταρ Τσιτσακόφσκι, δήλωσε ότι εργάζεται, ήδη, προς μια τέτοια λύση.
(plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr