Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Sputnik: Ιταλικά και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο το ΜαυροβουνίουΜάιος 29, 2018. 21:48


Η Ιταλία και η Ελλάδα θα ξεκινήσουν περιπολίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου.Όπως είναι γνωστό το Μαυροβούνιο δεν διαθέτει πολεμικά αεροπλάνα και οι σύμμαχοί του θα το βοηθήσουν στην επιτήρηση του εναέριου χώρου του.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Μαυροβούνιο συμβάλλει στην κοινή ασφάλεια της Συμμαχίας στέλνοντας στρατεύματα με το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και παρέχει οικονομική υποστήριξη στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.


«Ως ένδειξη συμμαχικής αλληλεγγύης, η Ιταλία και η Ελλάδα θα βοηθήσουν τώρα στην προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου. Τα ιταλικά και τα ελληνικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να εδρεύουν στις χώρες καταγωγής τους και, αν χρειασθεί θα απογειωθούν», διευκρίνισε το ΝΑΤΟ.


Η απόφαση αυτή, όπως τονίζεται από το ΝΑΤΟ, δεν είναι απάντηση σε κάποια συγκεκριμένη απειλή, αλλά είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο που παρέχει το ΝΑΤΟ ως ασφάλεια στα μέλη του.
Η επιτήρηση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου θα αρχίσει στις 5 Ιουνίου 2018.


(Στοιχεία από sputniknews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr