Η Τουρκία ‘φλερτάρει’ με τα ρωσικά SU-57, λόγω παγώματος των F-35Σεπτέμβριος 28, 2018. 22:10

Οι Ηνωμένες Πολιτείες   όταν δήλωσαν ότι εξαιτίας της συμφωνίας με τη Ρωσία για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, προβαίνουν σε πάγωμα προς την Τουρκία  των  σύγχρονων αεροσκαφών F-35, το ενδιαφέρον της Άγκυρας στράφηκε στα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-57 τα οποία διαθέτουν υπερηχητικούς πυραύλους R-37m. Ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τακτικών Πυραυλικών Όπλων, Μπόρις Μμπνόσοφ δήλωσε στον ρωσικό Τύπο ότι τα S-75, θα εξοπλισθούν με πυραύλους R-37m που μπορούν να χτυπήσουν σε απόσταση τριακοσίων χιλιομέτρων.


Ο Ομπνόσοφ πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι R-37m θα τοποθετηθούν στο εξωτερικό μέρος των αεροσκαφών Su-57s.


Στις ειδήσεις του Sputnik,  οι R-37m έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από ό, τι οι αμερικανικοί πύραυλοι.
Η καθορισμένη εμβέλεια των 300 χιλιομέτρων, αναφέρεται και σε 400 χιλιόμετρα από ορισμένες πηγές.


Το ρωσικό Su-57 είναι το νεότερο σχεδιασμένο αεροσκάφος στη Ρωσία, πολλαπλών λειτουργιών και έχει την ικανότητα να καταστρέφει στόχους στον αέρα, την ξηρά και τη θάλασσα.


 Η πρώτη πτήση των Su-57 έγινε το 2010 στο Κομσομόλσκ ον Αμούρ. Η πρώτη σειρά παραγωγής θα βγει το 2019 και αναμένεται να παραδοθεί στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορική, σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/